Schorer Katharina

Območje
Koroška (Avstrija)
Dejavnost
polstenje
Materiali
polst, volna
Izdelki
okrasni polsteni izdelki

Katharina Schorer se je na Koroško z možem pred leti preselila iz Švice. Že skoraj dve desetletji pripravlja ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, sprva so v njih ustvarjali z glino, v zadnjih letih polstijo. Preden je začela ustvarjati iz volne, je namreč veliko delala z glino, tehniko suhega polstenja z iglo pa je spoznala pred sedmimi leti.
Volno, s katero najraje ustvarja, kupuje v neki invalidski delavnici v Nemčiji, kjer ovčjo volno na tradicionalen način barvajo z rastlinskimi barvili. Iz nje oblikuje različne živali in mitološka bitja, kot so vile in škrati. Pred božičnim časom izdeluje tudi jaslice in slike z motivi angelov, idr. 
Tehnika filcanja z iglo je primerna predvsem za okrasne izdelke, z njo je namreč mogoče izdelati tudi najmanjše detajle, manj primerna pa je za uporabne polstene izdelke. Filcanje z iglo je uporabno tudi za dodajanje dekoracij na mokro polstene izdelke, na primer torbe in copate.
Z možem sta ustanovila društvo Mensch und Kultur / Človek in kultura in v njem ponujata delavnice polstenja. Društvo pripravlja tudi različne pohode, na primer z namenom nabiranja zelišč.

«nazaj

  • Foto: Tomo Weiss
  • Foto: Tomo Weiss