Čezmejna razstava v novem mrežnem informacijskem centru

31.05.2013

V skupnem DUO centru Krščanske kulturne zveze in Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik je do konca junija 2013 na ogled razstava rokodelskih izdelkov iz južne Koroške, iz Koroške regije v Sloveniji, s škofjeloškega območja ter iz Obsotelja in s Kozjanskega.
V prostorih KKZ so...

Več »



Odprtje mrežnega čezmejnega informacijskega centra za domačo in umetnostno obrt v Celovcu

31.05.2013

28. maja 2013 sta Slovenski narodopisni inštitut Urban Jarnik in Krščanska kulturna zveza v novih prostorih v sklopu projekta DUO-Kunsthandwerk odprla mrežni čezmejni informacijski center za domačo in umetnostno obrt.
Odprtja, ki so ga pripravili skupaj z dnevom odprtih vrat, so se...

Več »



Zaključno srečanje projektnih partnerjev v Celovcu

28.05.2013

Ob odprtju Mrežnega informacijskega centra za domačo in umetnostno obrt v prostorih Instituta Urban Jarnik in Krščanske kulturne zveze 28. maja 2013 smo se predstavnice projektnih partnerjev v Celovcu zbrale na zaključnem srečanju. 

Več »



Čezmejno rokodelsko srečanje odprtega tipa ljubiteljev rokodelskih znanj z mojstrom mentorjem v Globasnici

24.05.2013

Slovenski narodopisni inštitut Urban Jarnik je v sklopu čezmejnega projekta DUO-Kunsthandwerk pripravil čezmejno rokodelsko srečanje odprtega tipa ljubiteljev rokodelskih znanj z mojstrom mentorjem Albertom Mesnerjem za oblikovanje napisov s hišnimi ali krajevnimi imeni. Namen srečanja je bil...

Več »



Čezmejno rokodelsko srečanje odprtega tipa ljubiteljev rokodelskih znanj z mojstrom mentorjem: predenje

18.05.2013

V soboto, 18. 5. 2013, smo v Razvojni agenciji SORA izvedli čezmejno rokodelsko srečanje odprtega tipa ljubiteljev rokodelskih znanj z mojstrico mentorico Marijo Prezelj iz Davče. Gospa Marija Prezelj že od nekdaj na kolovrat prede volno in lan, v soboto pa je svoje znanje podelila tudi z...

Več »