Razstava izdelkov rokodelke Lidije Debelak "Glineni reliefi"

27.08.2014

Vabimo vas na odprtje in ogled razstave »Glineni reliefi« rokodelke Lidije Debelak, ki bo v sredo, 3. kimavca 2014, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO, Mestni trg 34 v Škofji Loki.

Lidija Debelak se je z glino najprej ukvarjala samo ljubiteljsko, nato pa so jo okoliščine pripeljale do...

Več »

  • Lidija Debelak, foto: Jana Kuhar


Delavnice oblikovanja papirja z Lili Panjtar

12.08.2014

V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka smo v tem tednu zaključili z letošnjim ciklom delavnic v okviru programa Dobimo se ob pol desetih. Rokodelka Lili Panjtar je otrokom predstavila oblikovanje papirja in skupaj smo izdelali papirnate leteče ptice.

Več »



Puljanje lanu v Dolenji vasi pri Cerknici

11.08.2014

Pretekli konec tedna je bil etnološko očarljiv.

V Hiši Izročila v Dolenji vasi pri Cerknici smo dan pred polno luno pulili lan. Nepozaben dogodek je napolnil kozolec, kjer se lan že suši in se pripravlja, da ga septembra pridne terice strejo.

Hvala Ljobi, Urši in Heleni za vse!

več na...

Več »



Druga faza projekta Bogastvo babičine skrinje je v teku...

04.08.2014

Z vprašanjem raziskovnaja, ohranjanja ter predstavljanja oblačilne dediščine ter z njo povezanih rokodelskih znanj iz sredine 19. stoletja na Škofjeloškem, se projektni partnerji ukvarjamo že od konca leta 2011. Rezultati našega raziskovanja in dela so iz dneva v dan vidnejši... Leader...

Več »



Kolovrat, gredeše, volna in otroci

01.08.2014

V tednu, ki se končuje, so naš Rokodelski center DUO Škofja Loka obiskali otroci in skupaj smo spoznali kolovrat, gredeše in z njimi krtačili volno... Iz skrtačene vone pa smo si izdelali mobile... Krasijo jih ptice, rože in prijazni duhci.

Prijetna družba in dobra volja naj vas spremlja!...

Več »