Razstava Pravljična dežela rokodelstva

18.12.2013

Praznično vzdušje in toplina izdelkov domače in umetnostne obrti nas vedno znova začara in vsaj za mesec dni odene v pravljico.

Tudi tokratno zimo smo jo pričarali v našem Mrežnem informacijskem centru DUO Škofja Loka in vljudno vas vabimo, da nas, naše vile in škrate obiščete tudi vi!

Prav...

Več »

  • Ana Vidic, Avarmino


Rokodelska delavnica suhega polstenja: Izdelava jaslic

18.12.2013

Včerajšnje popoldne, 17.12.2013, je bilo priprava na božični čas, ki je pred nami. V Mrežnem informacijskem centru DUO Škofja Loka so nastale tople, volnene jaslice.

5 udeleženk se je z mojstrom rokodelcem Primožem Kočarjem in z iglo ter volno v roki naučilo tehnike suhega polstenja in...

Več »Rokodelska delavnica: Japoska vezava knjig z Ano Vidic

17.12.2013

V ponedeljek, 2.12.2013, smo v Mrežnem informacijskem centru DUO Škofja Loka izvedli rokodelsko delavnico na temo japonske vezave knjig. Mlada rokodelka Ana Vidic je 8 udeležencev vodila skozi postopek vezave, nastale pa so krasne, ročno izdelane knjige.

Nekaj utrinkov postopka vezave pa si...

Več »Razstava božično-novoletnih izdelkov v Slovenj Gradcu

02.12.2013

V preddverju TIC-a Slovenj Gradec na Glavnem trgu 24 v Slovenj Gradcu si lahko v mesecu decembru 2013 ogledate razstavo jaslic iz gline in polsti, venčkov in šopkov iz posušenega cvetja ter božično-novoletnih okraskov in obeskov rokodelk Silve Ocepek, Jožice Presečnik, Mirjane Medved, Anke...

Več »