Razstava Podobe rokodelske ustvarjalnosti Koroške

27.11.2013

V Podjetniškem centru Slovenj Gradec smo v sodelovanju z občino Mislinja v sredo, 27. novembra 2013, v centru Lopan v Mislinji odprli razstavo Podobe rokodelske ustvarjalnosti Koroške, s katero smo simbolno zaključili izvajanje projekta DUO Kunsthandwerk v naši regiji.

Razstava prikazuje...

Več »Rokodelsko srečanje z mojstrico rokodelko Aljo Venturini - nuno polstenje

21.11.2013

V Mrežnem informacijskem centru DUO Škofja Loka smo v sredo, 20.11.2013, v okviru cikla VOLNA pripravili rokodelsko srečanje z mojstrico mentorico Aljo Venturini.

Pri omenjeni tehniki gre za kombinacijo svile in volne, v njej pa nastajajo izjemno zanimivi šali. Tokrat so nastali trije...

Več »Razstava srečanje gline in klekljane čipke

12.11.2013

Na razstavi je predstavljeno srečanje dveh materialov, gline in niti. Z navdihom tradicije, vnesene v sodobne vrhunsko oblikovane izdelke, lahko sledimo zgodbi rokodelke Brede Bernik in Hiše klekljanih čipk A.Primožič 1888.

Breda Bernik se je z glino prvič srečala pred 17. leti na šoli...

Več »Razstava unikatnih polstenih izdelkov v Slovenj Gradcu

01.11.2013

V preddverju TIC-a Slovenj Gradec na Glavnem trgu 24 v Slovenj Gradcu si lahko v mesecu novembru 2013 ogledate razstavo unikatnih polstenih izdelkov in modnih dodatkov rokodelk Nataše Knuplež, Maje in Sonje Zavrl ter Cilke Uranc iz Slovenj Gradca, Veronike Rudolf iz Vuzenice ter Klavdije...

Več »