Razstava "Škratje, velikani, zmaji in druga bajna bitja"

30.01.2018

Vljudno vabljeni na odprtje razstave »ŠKRATJE, VELIKANI, ZMAJI IN DRUGA BAJNA BITJA: rokodelska kolonija Sekcije DUO OOZ Škofja Loka«, ki bo v torek, 6. februarja, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka

Razstava »Škratje, velikani, zmaji in druga bajna bitja« je rezultat 1. rokodelske kolonije Sekcije DUO pri OOZ Škofja Loka, ki se je odvila med 7. in 9. julijem 2017 v Breznici pod Lubnikom.

Ker leži Breznica v objemu lubniških gozdov, se je tema za 1. rokodelsko kolonijo ponudila kar sama. Mojstre rokodelce je navdihovalo ljudsko pripovedništvo in pripovedke, ki domujejo na Škofjeloškem. Te so spregovorile vsaka na svoj način in oživele pod rokami mojstrov rokodelcev.

»Stara slovenska mojstrska znanja in globoko vedenje o življenju v našem prostoru so izročilo prednikov in se ne smejo pozabiti. /…/ Pravljice imajo v sebi sporočila o skrivnostih življenja, notranja jedra resnice, ljubezni in življenjske moči.« (Ljoba Jenče, 2006)

V okviru razstave bo 27. 2. 2018 ob 17h potekal pripovedovalski večer s pripovedovalko Karlo B. Rihtaršič. Vabimo vas v Rokodelski center DUO Škofja Loka, da pripovedi navdahnejo tudi vas!

Razstava je na ogled do 3. marca 2018.